menu

Vauxhall Bus Station From Arup

Vauxhall Bus Station From Arup
Design

A new bus station designed by Arup Associates in London's Vauxhall will have a ski-slope roof with photovoltaic cells to generate electricity for lighting; a police station; 'modern versions of...

Guy Brighton

A new bus station designed by Arup Associates in London’s Vauxhall will have a ski-slope roof with photovoltaic cells to generate electricity for lighting; a police station; ‘modern versions of old-fashioned French  pissoirs’; and the integration of every last lamp, seat, sign and CCTV camera into one seamless design. As the Guardian newspaper reports:

The British bus station is rarely glamorous. The very words conjure images of some grim, diesel-soaked, piss-streaked, fluorescent-lit hellhole. In another
location, the Vauxhall station’s stainless-steel structure, at once flamboyant, thoughtful and glamorous, might be considered altogether too exciting.

Guardian Article
Arup

Design
  • | {{post.date_formated_today}}
{{post.author_display_name}}
  • {{post.date_formated}}
{{post.author_display_name}}
  • {{post.date_formated}}
Read More Read More Read More Read More
PSFK Writer {{post.author_display_name}}
  • {{post.date_formated}}
No search results found.