The First Bike Parking Lot

The Dutch firm, Nunc Architects designs a splendid space for bicycles while paying visual tribute to the classic warehouses of the Zaandam area.

 

PSFK previously covered interesting concepts for utilizing urban locations as parking spaces for bicycles. Adding to this is a warehouse converted into a stunning bike parkplace by Nunc Architects in Zaandam, The Netherlands. Named the “Fietsenpakhuis,” the bike parking space is built out of an intricate wooden structure of beams and columns that support the building, which is enclosed by a shell of brickwork, echoing the archetypal “Zaanse” warehouse.  Nunc Architects tells us more:

The Fietsenpakhuis is sustainable in many ways. Fewer people travel by car. Materials are locally won, the wood used on structure and roof is certified. The building is using passive solar heating and is naturally ventilated. Electricity is generated by using solar panels on the rooftops providing almost all energy needs, keeping the ecological footprint of the building to a minimum.

Nunc Architects

Comments

Quantcast