A Look Inside Microsoft’s Vienna Headquarters [Pics]

Take a peek at the newly designed office, complete with a slide, fish tank, and living walls.


Austrian architectural firm, INNOCAD Architekur, was commissioned to design Microsoft’s new headquarters in Vienna. Last year, Microsoft held an architecture competition where INNOCAD were announced as winners. The new Vienna office has plenty of open space, with meeting rooms enclosed with floor-to-ceiling glass, and wide corridors.

The office takes on a modern approach with hints of organic elements. One of the conference rooms includes wooden floors, walls, and ceiling, creating a comfortable and cozy setting. Another meeting room has an aquatic theme with coral-like chairs, blue walls, and even a fish tank. There’s also a small piazza with a green plant wall, slide, and cushioned cube seats.

INNOCAD worked closely with the Microsoft project team to bring concepts and ideas into the architectural design of the new office. The architects explained that, “Our aim is to intertwine and harmonize physical virtual and social working environments.”

Check out more images of the office below:

Microsoft

INNOCAD

Quantcast