Facebook To Get Grassy Campus Deigned By Starchitect Frank Gehry

Zuckerberg in talks with provocative designer to expand the west wing of their campus.

While still in a concept phase, Facebook is currently in discussion with LA-based architect Frank Gehry as they plan to expand their campus into a 10 acre plot of land. Conceptually, the two parties are looking to align Gehry’s execution with Facebook’s engineering culture. The expansion resembles a warehouse and maintains Facebook’s open desk layout, as employees often get shifted around into pods based on projects. Looking at the layout, one sees ample space for couches, whiteboards, and green space (some of which is on a roof).

The new campus will house roughly 3,000 engineers. Much like Apple’s new office in Cupertino, Facebook is leveraging architecture to convey its progressive design sensibilities. According to an announcement from Facebook:

“We’ve paid just as much attention to the outside as well. The exterior takes into account the local architecture so that it fits in well with its surroundings. We’re planting a ton of trees on the grounds and more on the rooftop garden that spans the entire building. The raw, unfinished look of our buildings means we can construct them quickly and with a big emphasis on being eco-friendly. Of course, we’ll maintain our current campus and use an underground tunnel to connect the two.”

Frank Gehry

Quantcast