menu

Heat Plant Converted Into A Geometric Community Center [Pics]

Heat Plant Converted Into A Geometric Community Center [Pics]
culture

Ambitious conversion houses art galleries, climbing wall and a rooftop terrace.

Ross Brooks
  • 12 august 2013

As part of a project by EHMK 2013 – AKA the European capital of culture – an old heat exchanger has been transformed into a culture and sports center by the Slovakian design firm Atrium Studio.

Located in a residential district of Nad Jazerom, Slovakia, the building features a distinctive angular design that protrudes into the surrounding area. There’s even a climbing wall built in to the exterior wall.

On the inside, there are five different interconnected floors that have all been turned into gallery spaces each with its own specific function. Once at the top of the building, visitors find a secluded rooftop with four trees and a large lounge area, providing space for people to relax and unwind.

heat-exchanger-vazecka-atrium-studio-6

In stark contrast to the other buildings around it, the structure is a bold design statement – it’s folded triangular shapes being most prominent, as well as the slanted view shafts acting as interior windows.

Atrium Studio

Trending

Perrier-Jouët Lounge Includes Grape Skin 3D-Printed Champagne Bowl

Advertising
PSFK LABS REPORT

Future Of Retail 2017
Transformation Strategies For Customer-First Business
NEW

PSFK EVENT

FUTURE OF RETAIL 2017:
Conference Built Around Report Launch
BUY TICKETS

No search results found.