menu

Raised Shipping Containers Add Extra Space To This Student Dorm [Pics]

Raised Shipping Containers Add Extra Space To This Student Dorm [Pics]
Design

Sustainable materials are repurposed for educational urban development.

Serena Chu
  • 11 february 2014

Mill Junction is a newly built apartment complex intended for students living in Johannesburg. With the environment in mind, Property developers citiq converted several unused silos into affordable student accommodations, and stacked shipping containers for extra floor space.

mill-junction-container-residences-overlook-johannesburg-designboom-03

With a towering height of nearly forty meters, this upcycled building comprises 375 individual suites and a host of public facilities like libraries, lounges and computer rooms. To maximize natural light, windows were cut into the façades of the silos, and balconies were installed in many of the units.

Students will have the option to choose among three room layouts: double room to share, single standard room or single premium room. New students can start moving in the following February.

Mill Junction

Source: Designboom

+#design
+container
+Design
+Environmental / Green
+home
+technology
Trending

NYC Announces A Massive $136 Million Creative Hub In Brooklyn

Cities
TREND REPORT


NEW: ENTERTAINMENT DEBRIEF
Media in the age of omnipresent tech


DOWNLOAD NOW

PSFK MEMBERSHIP


JOIN RETAIL INTELLIGENCE PLATFORM
Get access to retail reports and 20,000 retail insights


LEARN MORE

Fashion february 17, 2017
Retail february 17, 2017
No search results found.