If you had to describe the interior of a pizza restaurant you’d probably note some fake brick, maybe a lot of white tile, some fake plants, and poster or two of some iconic landmark in Italy. Architect Francesco Moncada envisioned something completely different for Pizza Perez located in Syracuse, Italy.

The project brief contained all the usual suspects, a low budget, not a lot of floor space, and the need to have a separate dining and pick up area. Moncada started with the desire to make the dining experience more social and stay away from booth seating that creates closed groups. To achieve this, a chair and table module was selected with a minimum size volume. These modules were then placed close together to encourage interaction between customers.

BASIC MEMBER CONTENT
This content is available for Basic Members.
Already a member, log in