The fall school semester has settled in and we've collected another batch of uniquely designed learning facilities. Each of these merge distinctive aesthetics with clever functional solutions to inspire learning, social interaction, and play.

The building for the University of Queensland’s School of Medicine, Rural Clinical Division in Australia needed make an inspiring statement. The Division focuses on encouraging medical practitioners to take up rural practice through providing positive clinical education and training experiences. The task of creating a facility for students and faculty was the responsibility of Arkhefield architects. The design of the building grew in large part from the limited the size of the site and the dual function of classroom and office spaces that the university required. The design team devised a solution to have open learning areas located on the ground floor and administration above. The building makes use of large glass walls to let northern light flow in. The views to the outside also reinforce a connection to the community that the school aims to serve. The concrete end walls of the school contain eye catching perforations. The architects intended for the circles to allow interesting patterns of light to fill the building during the day and to animate the exterior at night as they become illuminated from the lighting inside.

READ THIS ARTICLE FOR $15
$15 provides access to this article and every case-study, interview, and analysis piece that we publish for the next 30 days. Our Premium Subscription also provides access to a database of over 100,000 articles on innovation in brand, customer, and retail experience.
Already a subscriber? Log in