Created by Australian architects McBride Charles Ryan, The Letterbox House is a new take on the Aussie beach house.  Located in Melbourne’s Mornington Peninsula, the design begins as a letterbox and opens up to a 290sqm, four bedroom house.  Inspired by the large scale of the peninsula and the ‘openness' of a typical Australian beach-side community, architects Rob McBride and Debbie-Lyn Ryan used irregular lines to unfold the huge veranda, giving the design an airy, “half-space” feel, half enclosed, half open; making the front door almost unneccessary.

READ THIS ARTICLE FOR $15
$15 provides access to this article and every case-study, interview, and analysis piece that we publish for the next 30 days. Our Premium Subscription also provides access to a database of over 100,000 articles on innovation in brand, customer, and retail experience.
Already a subscriber? Log in