A public art installation recreates a natural setting in a compact space.

Now here’s a forest bang in the middle of a town, well almost. DUS Architects have installed their Unlimited Urban Woods creation in a public plaza in Amsterdam. The design is in the form of a white box that takes up only a few square meters of ground space, but step into it and all you will see is a dense, endless forest.

The architects made the illusory forest from just a single full-size tree and some strategically angled mirrors, making it feel as though one could simply walk through these woods forever. And more visitors to the Unlimited Urban Woods box means you will see yourself in a crowd of people in the forest.

PREMIUM SUBSCRIPTION CONTENT
This content is available for Premium Subscribers only.
Already a subscriber? Log in