The design creates a beautiful balance between opposing client requests.

Trent Vioro wanted the design of their new mall shop in Fukuoka, Japan to both invite quests but also have an interior that was enclosed and private. Architect Toru Shimokawa of stad looked for a solution to the contradictory request. The final design is deceptively simple and quite brilliant.

The storefront features a large diagonal wall spanning from floor to ceiling. The angle creates an opening at one end and screens off the interior towards the other. The design team adjusted the angle to work within the fire requirements set by the mall. Shimokawa intended to link the brand to an architectural material instead of relying on signage. So the diagonal facade was covered with hundreds of sheets of copper. Over time the copper will oxidize when touched by curious shoppers which will slowly alter the character of the storefront.

READ THIS ARTICLE FOR $15
$15 provides access to this article and every case-study, interview, and analysis piece that we publish for the next 30 days. Our Premium Subscription also provides access to a database of over 100,000 articles on innovation in brand, customer, and retail experience.
Already a subscriber? Log in