The University of Hertfordshire's Cube project offers users a carbon-neutral living space if only they can manage the tight quarters.

The University of Hertfordshire's Cube project offers users a carbon-neutral living space if only they can manage the tight quarters. The 3mx3mx3m (27sq. meters total) cube is an experiment in sacrificing space for common well-being. Eco-friendly materials make up the sliding partitions that somehow leave enough room for a dishwasher. A toilet collects waste for composting and its heating system relies heavily on solar panels. The bed is four feet long, maybe leaving something to be desired.

READ THIS ARTICLE FOR $15
$15 provides access to this article and every case-study, interview, and analysis piece that we publish for the next 30 days. Our Premium Subscription also provides access to a database of over 100,000 articles on innovation in brand, customer, and retail experience.
Already a subscriber? Log in