Dratz & Dratz in Germany have created the 2000 sq ft Paper House to demonstrate alternate building methods.

Berlin-based architects Ben and Daniel Dratz have unveiled a remarkable environmentally-friendly office project by upcycling over 500 bales of compressed, recycled paper from nearby supermarkets. The temporary workspace, aptly named “Paper Office,”  measures 2,045 square feet and was built on the grounds of a former mining complex and UNESCO World Heritage Site. Paper Office was the product of a $200,000 grant that Ben and Daniel Dratz earned from Essen’s Zollverein School of Management and Design (ZSMD).

READ THIS ARTICLE FOR $15
$15 provides access to this article and every case-study, interview, and analysis piece that we publish for the next 30 days. Our Premium Subscription also provides access to a database of over 100,000 articles on innovation in brand, customer, and retail experience.
Already a subscriber? Log in