Healing space at a hospital dedicates indoor space into a giant floor-to-ceiling wall screen.

At the Royal London Children’s Hospital, patients now have a playground, the centerpiece of which is a giant television the children can interact with. The lively playground has a Pixar-meets-Alice and Wonderland look, equipped with oversized chairs and chandeliers and bright, colorful toys.

The plush toys are integrated into a television game, so the kids can play with both the physical and digital versions. The television game, Woodland Wiggle, allows kids to paint pictures and play music with their movements in a children’s book-style game. The game creators considered the movements that would be the most therapeutic for the patients when designing the game. Artist and creator Chris O’Shea took into account a wide ranging span of patient-types. This includes healthy kids to those who are bed-ridden or those with special needs.

BASIC MEMBER CONTENT
This content is available for Basic Members.
Already a member, log in