Rob Vindall's winning idea revamps megastore's Boutique area adding a curving, sloping ceiling.

Looking to revamp its interior space, British retail giant Topshop asked students to create a space that would represent ‘the future of retail.' The competition sought an inspirational, expandable and flexible interior structure and retail space for the store's in-house Unique and Boutique labels at their London flagship store on Oxford Street.

Rob Vindall, a MA Interiors student at the Royal College of Art in London, won the competition with his modular ceiling design that featured a triangular grid structure from which rails and products could hang. Vindall did not know he was designing for Topshop until the last two weeks of the competition, but this was more beneficial than anything else. He said:

READ THIS ARTICLE FOR $15
$15 provides access to this article and every case-study, interview, and analysis piece that we publish for the next 30 days. Our Premium Subscription also provides access to a database of over 100,000 articles on innovation in brand, customer, and retail experience.
Already a subscriber? Log in