A massive installation in a public square in South Korea provides both internet and a cordoned off recreational space.

The Communication Hut is a suspended curved ring that provides WiFi signals during the day and glows at night to give passersby a safe resting spot. Located in a public square in Gwangju, South Korea, the installation encourages the public to use the space as an outdoor space to wait, congregate and socialize.

The ring hangs from three metal poles but appears to hover above the trees. While benches and an internet signal encourages people to come sit in the public space, it also provides an invisible boundary that has a feeling of safety and comfort. Herreros Arquitectos, the Spanish architecture firm  behind the project, wanted the space to be like an outdoor living room. In their manifesto they said:

PREMIUM SUBSCRIPTION CONTENT
This content is available for Premium Subscribers only.
Already a subscriber? Log in