Audemars Piguet historic complex merges exhibits, workshops, and an underground guesthouse

The inside of a wristwatch is often beautiful and complex, something which the Danish architecture firm BIG seemed to keep in mind when they designed a new museum for the Swiss watchmaker Audemars Piguet, located at the company’s historic workshop complex in Vallée de Joux, western Switzerland, the new visitor attraction spirals out of the ground in a way that ensure that it’s presence is known, without overpowering the surrounding buildings.

In order to accommodate the multiple galleries and a series of connected workshops requested by the watchmaker, BIG opted for a pair of intertwined spirals that make it possible for the two spaces to overlap with one another. The museum itself, which will tell the story of Audemars Piguet’s 139-year history, features an undulated brass-coated steel roof which feeds the snake-like structure with natural light, and allows visitors to gaze out across the rest of the complex.

PREMIUM SUBSCRIPTION CONTENT
This content is available for Premium Subscribers only.
Already a subscriber? Log in