Designed for aerial and satellite views, this humble home has become a topographic landmark permanently placed on Google Maps

The Connection House for Google Maps is the brainchild of architects Valerio Maria Ferrari and Cinzia Mazzone of VMCF Atelier.

The house was specifically designed to appeal to the aesthetic point of view of aerial and satellite photos: The design qualifies the structure as a landmark on a topographic map. VMCF considered this condition as a deterrent to future settlements, leading to the idea of a “connection” that will remain to bear witness to the configuration of the territory.

The Connection House is located in Carpignano Sesia, near Novara, which is about 70km east of Milan, Italy. The house features two trapezoidal buildings that stand at two different heights. One space is for day living and the other night living.

EXCLUSIVE MEMBER CONTENT
PSFK provides access to this article and every report, case-study, interview, and analysis that we publish for our members. PSFK Professional Membership also unlocks accessto unlimited customized research assistance and our database of over 100,000 insights on innovation trendspanning across eight industry sectors—from culture and brand to retail and customer experience.
Already a members? Log in