The more compact Google workplace hub is still a marvel of cross-social collaboration

Last May 2015, Google only secured a single plot of land out of the original plan of four from the City of Mountain View Council, as a response, Google, with Bjarke Ingels of BIG and Thomas Heatherwick of Heatherwick studio came up with a new vision, first reported by designboom. It follows Google’s original plan of giant canopies, modular spaces and integration with the local biosphere.

Although the masterplan is now compacted into a single, two-story building instead of the behemoth infrastructure complex originally planned, everything is still done at the scale of Google. The design is striking—a giant canopy unites the many elements of the structure.

BASIC MEMBER CONTENT
This content is available for Basic Members.
Already a member, log in