The 4,000 square foot building is made up of modular frames so it can be relocated if needed due to coastline erosion

Canadian architect Peter Rose + Partners built a house in Chilmark, Massachusetts that takes the form of a collection of concrete boxes. Located along Martha’s Vineyard coastline, East House has ten-inch thick concrete walls and sustainably harvested Spanish cedar window frames.

After a commissioned study for the site revealed a worrying rate of coastal bluff erosion, the floors were cast in concrete so that each structural unit could be lifted and moved to a different location. The 4,000 sq. ft. house is divided into concrete boxes, which are individually liftable with all interior finishes in place, along with light wood corridors that can be easily removed and rebuilt.

UP YOUR QUOTA FOR JUST $15 A MONTH
PSFK’s Premium Subscription provides access to a database of over 100,000 articles featuring new ideas, interviews, analysis and opinion on the latest innovation in brand, customer and retail experience.
Already a subscriber? Log in
(powered by Wallkit)