In Brief

The structure offers visitors a new perspective of London and creates an immersive environment that integrates structure, surface, space and light

For the 2016 London Design Festival, architect Alison Brooks created The Smile, an urban pavilion in the shape of a high upside down arc. Supported by the American Hardwood Export Council and made in partnership with the University of the Arts London, the 34-meter-long structure takes the shape of a giant smile, and was created with 12 panels of cross-laminated timber (CLT).

The four-sided piece curves upward to its two open ends, allowing light to shine through and across its curved floor. Visitors are invited to enter the structure through a door positioned halfway its length. Once inside, they can walk up in either direction towards viewing balconies located in the two raised ends.

MEMBER CONTENT
This content is available for Basic and Pro Members.
Already a member, log in