An interior design firm has created the versatile space by stripping away everything but the essentials

When deciding on a place to rent, deciding between particular elements such as wall colors, texture, and layout plays an important role. In an effort to create a workspace in Shubuya-ku, that is both aesthetically pleasing  and functional to as many potential renters as possible, 2001, an architectural design studio based in Tokyo stripped away all the non-essential components of a 50-year-old building.

To get the space as bare-bones as possible, the studio reduced the walls back to its constructive, skeletal state, which created a variety of contrasting walls and textures while still retaining a single homogenous style. The subdued palette of the exposed walls were extended onto the floor of the office using  gray vinyl tiles.

READ THIS ARTICLE FOR $15
$15 provides access to this article and every case-study, interview, and analysis piece that we publish for the next 30 days. Our Premium Subscription also provides access to a database of over 100,000 articles on innovation in brand, customer, and retail experience.
Already a subscriber? Log in