A planned redesign will provide visitors with better views

Seattle's iconic Space Needle is a beloved but aging part of the Emerald City's skyline, and the building's owners have decided to give the 55-year-old structure a makeover in an ambitious project helmed by local architect Olson Kundig.
The renovation will update the structure’s physical systems and elevate the visitor experience by dramatically enhancing the view. The current cage-like enclosure that surrounds the walls on the observation deck will be replaced with floor-to-ceiling glass panels, providing an uninhibited view of surrounding Puget Sound.

2.5-tophouse_after-1.jpg

The SkyCity restaurant, which sits inside the building, will receive an update that includes a rotating glass floor, while the addition of more elevators will help more guests reach the top of the tower in less time than before.

Jeff Wright, chairman of Space Needle LLC, the family-run company that owns the Space Needle, says the renovation, dubbed “the century project,” will help make the building more modern and sustainable, noting that the improvements are in line with the original vision of the Space Needle as a forward-looking building.

“I believe we’ll look back at this as a pivotal moment in the history of the Space Needle,” said Wright. “This project both connects us back to our roots, to the vision that my father and his partners had when they built the Space Needle in 1962, and guides us forward into the future for generations to enjoy.”

 

The privately-funded project will take place in multiple stages over the next few years, with the restaurant and observation deck renovations set to be completed by summer 2018.

Space Needle

Seattle's iconic Space Needle is a beloved but aging part of the Emerald City's skyline, and the building's owners have decided to give the 55-year-old structure a makeover in an ambitious project helmed by local architect Olson Kundig. The renovation will update the structure’s physical systems and elevate the visitor experience by dramatically enhancing the view. The current cage-like enclosure that surrounds the walls on the observation deck will be replaced with floor-to-ceiling glass panels, providing an uninhibited view of surrounding Puget Sound.