The creative agency’s new NY office is designed to foster interaction and collaboration without distraction.

New York-based firm WORK Architecture Company designed the 50,000 square feet New York headquarters of renowned advertising agency Wieden + Kennedy and the office features a garden cut out of the corner of the building, a circular-shaped “coin stair” that also functions as a bleacher type seating area, and a variety of collective spaces.

According to the project description, the design for the agency’s new headquarters “moves away from the office-as-playground to put work back at the heart of creative work,” and the overall design of the new headquarters is meant to be aligned with the nature of the work at Wieden + Kennedy. The work is highly collaborative so WORKac designed different types of discussion spaces for meetings of all types, sizes, duration, and privacy level.

Wieden + Kennedy’s new offices include discussion spaces such as the ten-foot-long “Over The Counter” blackened steel tables for those quick team discussions or reviews. Teams can also have informal meetings at the lounge with the comfortable couches and wooden floors. The kitchen space features booths that are perfect for working lunches. More formal meetings or presentations can be held at any of the conference rooms, which include small and intimate “Phone Booths,” “Picnic Table” meeting rooms for groups of up to ten participants, and the formal “Wide-N-Long” conference rooms. The meeting rooms have glass walls to create a sense of transparency and openness. The meeting rooms are also clustered together for groups of around 20 to 25 people working in open work areas.

WORKac also incorporated a lot of “collaboration-friendly” spaces into the design of the offices. The circular-shaped “coin stair” connects the 6th and 7th floors and is designed to accommodate informal meetings or even hold office-wide assemblies on its bleacher seats.

The new headquarters also includes a bar and a multi-purpose gym on the 7th floor and a bamboo-clad library on the 8th floor. A spiral staircase of perforated metal connects the two floors. The gym serves as extra space for recreation and interaction, as well as a space for office-wide lectures and events like film screenings. The 7th floor also includes an outdoor park that is completely set up with power and WiFi to allow employees to work, meet, eat lunch or attend a scheduled bi-weekly yoga class.

View more images of the agency’s new offices below.

Wieden + Kennedy // WORKac

[h/t] Designboom

Images: Bruce Damonte

Comments

Quantcast